szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kąski karkówki na kapuście z rękawa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kawałeczki mięsa pieczone w rękawie na kapuście.

Kąski karkówki na kapuście z rękawa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kąski karkówki na kapuście z rękawa

 

Sposób przygotowania:

Kąski karkówki na kapuście z rękawa
Karkówkę kroimy w kostkę i doprawiamy lekko solą i pieprzem. Kapustę szatkujemy. Do rękawa do pieczenia wkładamy kapustę, na nią kawałki mięsa. Pieczarki obieramy ze skóry i wrzucamy do rękawa. Dodajemy obrany i pokrojony na kawałki czosnek i resztę przypraw. Całość polewamy olejem. Worek zamykamy klipsem i robimy w nim kilka małych dziurek. Rękaw kładziemy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok godziny. Gotowe danie posypujemy drobno posiekanymi ogórkami.
Kąski karkówki na kapuście z rękawa
Potrzebujemy karkówkę pieczarki i kapustę kiszoną
Kąski karkówki na kapuście z rękawa
Kapustę kiszoną drobno szatkujemy i przekładamy do rękawa
Kąski karkówki na kapuście z rękawa
Mięso kroimy w kostkę lekko doprawiamy i wrzucamy do rękawa
Kąski karkówki na kapuście z rękawa
Do rękawa dodajemy czosnek i reszte przypraw.