Sposób przygotowania:
Kąski kurczakowe
Piersi z kurczaka kroję w niewielką kostkę. Oprószam każdy kawałek mięsa z każdej strony solą i pieprzem.
Jajka roztrzepuje z mlekiem i mąką oraz proszkiem (ma powstać gładkie ciasto). Doprawiam je do smaku solą i pieprzem. Zanurzam kawałki kurczaka w cieście i smażę na głębokim rozgrzanym oleju na patelni.
Osączam kąski kurczakowe z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję z ulubionymi sosami i frytkami oraz ulubioną surówką.
Jajka roztrzepuje z mlekiem i mąką oraz proszkiem (ma powstać gładkie ciasto). Doprawiam je do smaku solą i pieprzem. Zanurzam kawałki kurczaka w cieście i smażę na głębokim rozgrzanym oleju na patelni.
Osączam kąski kurczakowe z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję z ulubionymi sosami i frytkami oraz ulubioną surówką.