Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z burakami
Kaszę wysypać na suchą patelnię, mieszając przesmażyć przez ok. 4 minuty.
Następnie przełożyć kaszę do rondla, wlać pół litra gotowanej wody, doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu.
Cebulę i ząbki czosnku obrać, pokroić w drobną kostkę.
Wrzucić cebulę na patelnię z olejem, przesmażyć na złoty kolor, dodać czosnek, chwilę podsmażyć.
Buraki zalać wodą, osolić, gotować do miękkości, ostudzić.
Obrać buraki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Wymieszać kaszę z burakami i pozostałymi składnikami.
Podawać zaraz po przygotowaniu.
Następnie przełożyć kaszę do rondla, wlać pół litra gotowanej wody, doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu.
Cebulę i ząbki czosnku obrać, pokroić w drobną kostkę.
Wrzucić cebulę na patelnię z olejem, przesmażyć na złoty kolor, dodać czosnek, chwilę podsmażyć.
Buraki zalać wodą, osolić, gotować do miękkości, ostudzić.
Obrać buraki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Wymieszać kaszę z burakami i pozostałymi składnikami.
Podawać zaraz po przygotowaniu.