katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kasza jaglana w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny obiad z kaszą jaglaną.

Kasza jaglana w sosie grzybowym

Składniki:

Kasza jaglana w sosie grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana w sosie grzybowym
Kaszę płuczemy na sicie, dodajemy do gotującej się osolonej wody. Gdy napęcznieje (najlepiej sprawdzić czy jest miękka) przelać przez sito. Dodajemy łyżkę masła musimy wymieszać. Grzyby myjemy, zalewamy gorącą wodą, moczymy ok. 15 minut, gotujemy. Gdy grzyby będą miękkie wyjmujemy jeśli duże kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i przesmażamy na maśle, podlewamy sporą ilością wywaru z grzybów. Dodajemy grzyby i chwilę razem dusimy. Zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Podajemy z ugotowaną kaszą.