polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Kasza jęczmienna z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Coś w sam raz dla wielbicieli fasoli

Kasza jęczmienna z fasolą

Składniki:

Kasza jęczmienna z fasolą

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z fasolą
Fasolę namoczyć na noc, ugotować i pod koniec gotowania posolić. Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Połączyć z fasolą, doprawić solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami, kaszę i fasolę, do wyczerpania składników. Śmietanę posolić i zalać powierzchnię potrawy. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 c przez około 45 min. Podawać najlepiej z surówką z kiszonej kapusty.