pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Kasza jęczmienna z pekinką i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowe i szybkie danie na obiad lub kolację.

Kasza jęczmienna z pekinką i jajkiem

Składniki:

Kasza jęczmienna z pekinką i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z pekinką i jajkiem
Kaszę jęczmienną gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Kapustę pekińską szatkujemy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystko doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Mieszamy i podajemy najlepiej gdy kasza jest jeszcze ciepła.