Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kasza kuskus w sosie z podgrzybków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nie miałam czasu na robienie porządnego obiadu. Sos grzybowy zrobiłam w 15 minut, kasza kuskus to 2 minuty - szybko i smacznie

Kasza kuskus w sosie z podgrzybków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza kuskus w sosie z podgrzybków

 

Sposób przygotowania:

Kasza kuskus w sosie z podgrzybków
Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażyłam na margarynie z dodatkiem soli i pieprzu, gdy się lekko zarumieniłam dodałam oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki podgrzybki (dałam mrożone, ale przed mrożeniem nie były obgotowywane). Grzyby z cebulą smażyłam jakieś 8-10 minut. Następnie dodałam śmietanę i nieco przypraw do smaku, na wolnym ogniu dusiłam całość aż sos się nieco zagęścił. kaszę kuskus przygotowałam zgodnie z zaleceniami na opakowaniu z dodatkiem soli. Na talerz ukladamy kuskus, a dookoła sos z podgrzybków.
Kasza kuskus w sosie z podgrzybków
Etap 1 do przesmazonej cebuli dodajemy grzyby
Kasza kuskus w sosie z podgrzybków
Etap 2 następnie dolewamy śmietanke i mieszamy
Kasza kuskus w sosie z podgrzybków
Etap 3 doprawiamy i czekamy az sos sie zagęści
Kasza kuskus w sosie z podgrzybków
Etap 4 kaszę kuskus mieszamy z gorącą wodą