Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1358]

Kasza z gulaszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Taki gulasz z kaszą, podawać z buraczkami

Kasza z gulaszem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kasza z gulaszem

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza z gulaszem
Do rondla wlać 2 razy tyle wody co kaszy, zagotować , osolić, wsypać kaszę, gotować na wolnym ogniu. Mięso gulaszowe obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu. Podsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, dodać listek, sól i pieprz, gotować do miękkości. Gdy mięso jest miękkie, dodać wegetę. Gdyby sos był za rzadki, to zrobić ciemną zasmażkę, dodać do sosu zagotować. Gorącą kaszę wyłożyć na talerze polać sosem.
Kasza z gulaszem
Mięso gulaszowe zostało umyte, osączone, przygotowane do podsmażenia
Kasza z gulaszem
Kasza ugotowana we wrzącej i osolonej wodzie na sypko