Sposób przygotowania:
Kasza z pieca
Bulion przygotuj zgodnie z przepisem.
Do wrzącego bulionu dodaj kaszę i gotuj do miękkości.
Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na maśle. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i usmaż.
Dopraw solą i pieprzem. Połącz z kaszą.
Ser utrzyj z połową śmietany, dodaj tymianek i posiekany czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Do wysmarowanego naczynia żaroodpornego przełóż kaszę, na wierzchu połóż ser i polej resztą śmietany. Zapiekaj 20 min w 220stC.
Do wrzącego bulionu dodaj kaszę i gotuj do miękkości.
Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na maśle. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i usmaż.
Dopraw solą i pieprzem. Połącz z kaszą.
Ser utrzyj z połową śmietany, dodaj tymianek i posiekany czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Do wysmarowanego naczynia żaroodpornego przełóż kaszę, na wierzchu połóż ser i polej resztą śmietany. Zapiekaj 20 min w 220stC.