Sposób przygotowania:
Kaszkowiaki w sosie
Grzyby sparzamy ,myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.Ugotowane przelewamy przez sito.Wywar zachowujemy.Cebulą kroimy i szklimy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy grzyby i podlewamy grzybowym wywarem można połączyć z wodą.Zagęszczamy trochę mąką i dodajemy śmietanę.Doprawiamy do smaku.Kasze gotujemy wg przepisu na opakowaniu w wywarze ze suszonych grzybów.Na patelni rozgrzewamy olej i lekko rumienimy pokrojoną cebulę. Cebule zbieramy i dodajemy do kaszy, a olej zostawiamy. Do kaszy dodajemy też dwie łyżki tartej bułki i wbijamy jajka. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju zmieszanym z olejem od cebuli. Kotleciki smażymy na rumiano.Podajemy z przygotowanym sosem.