W tym miesiącu, czyli od 1 do 31 marca, dodatkowe 20 wirtuali możecie uzyskać za przepisy na muffinki i babeczki (na słono i na słodko), na domowe pasztety (również wegetariańskie), jajka faszerowane i jajka po szkocku, a także za przepisy na potrawy z dziczyzny. Mamy nadzieję, że taki wachlarz dań przypadnie Wam do gustu!
W marcu często dopada nas wiosenne przesilenie, zmienność pogody sprawia, że nasze samopoczucie również się zmienia. W zależności od humoru możemy mieć ochotę na coś słodkiego (np. muffinkę), na coś pikantnego (wytrawną babeczkę), na małą aczkolwiek sycącą przekąskę (faszerowane jajeczko) lub na wykwintne danie np. gulasz z dzika.
Dlatego właśnie takie potrawy wyróżniamy w marcu!
Zobacz nagrody oraz tabelę z punktacją >>>
I. Muffinki oraz babeczki na słodko i na słono
Muffinki i babeczki to coś wspaniałego! Robi się je szybko, wyglądają uroczo i smakują rewelacyjnie! Ich niekwestionowaną zaletą jest to, że dają duże pole do popisu. To od nas zależy czy zrobimy proste muffinki wyłącznie z dodatkiem jakiegoś aromatu, czy przygotujemy babeczki z owocami, a może z czekoladą, orzechami lub innymi dodatkami. Muffinki możemy podać w klasycznej formie lub pokusić się o wyszukaną dekorację!
Wielbicielom słonych, pikantnych i wytrawnych smaków muffinki ukazują swoje drugie oblicze. Babeczki z suszonymi pomidorami, ze szpinakiem, z serem i szynką to tylko niektóre propozycje!
II. Domowe pasztety
Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że domowe pasztety są o niebo smaczniejsze i o wiele zdrowsze niż ich sklepowe odpowiedniki. Istnieje wiele przepisów na smaczne, domowe pasztety, które doskonale smakują zarówno na kanapce, jak również jako samodzielna przekąska. Obok pasztetów mięsnych możemy przygotować także pasztety wegetariańskie np. z soi, fasoli, z soczewicy czy z cukinii.
III. Jajka faszerowane oraz jajka po szkocku
Jajka faszerowane oraz jajka po szkocku to uniwersalna przystawka. Sprawdzają się jako przekąska na różnego typu spotkaniach, imprezach i przyjęciach. Jednak nie da się ukryć, że swoje 5 minut mają podczas Świąt Wielkanocnych. Farsz, który wybierzemy do jajek zależy od naszych preferencji oraz od wyobraźni kulinarnej. Popularne nadzienia składają się z pieczarek, łososia, awokado lub szynki.
IV. Dziczyzna
Dziczyzna to bardzo smaczne mięso, które daje wiele możliwości. Dania z dziczyzny zazwyczaj przygotowujemy na wyjątkowe okazje. Odpowiednia marynata i dobrze dobrane dodatki to klucz do sukcesu. Gulasz z dzika, pieczeń z sarny lub faszerowana przepiórka na pewno zasmakują miłośnikom mięsnych potraw.
Wirtuale dodają moderatorki, zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli Twój przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na Twoim koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, to o dodanie przepisu do kategorii promowanej trzeba upomnieć się pisząc do misia5 lub zbysiowa.
Kategoria promowana obowiązuje od 1 do 31 marca.
W marcu często dopada nas wiosenne przesilenie, zmienność pogody sprawia, że nasze samopoczucie również się zmienia. W zależności od humoru możemy mieć ochotę na coś słodkiego (np. muffinkę), na coś pikantnego (wytrawną babeczkę), na małą aczkolwiek sycącą przekąskę (faszerowane jajeczko) lub na wykwintne danie np. gulasz z dzika.
Dlatego właśnie takie potrawy wyróżniamy w marcu!
Zobacz nagrody oraz tabelę z punktacją >>>
I. Muffinki oraz babeczki na słodko i na słono
Muffinki i babeczki to coś wspaniałego! Robi się je szybko, wyglądają uroczo i smakują rewelacyjnie! Ich niekwestionowaną zaletą jest to, że dają duże pole do popisu. To od nas zależy czy zrobimy proste muffinki wyłącznie z dodatkiem jakiegoś aromatu, czy przygotujemy babeczki z owocami, a może z czekoladą, orzechami lub innymi dodatkami. Muffinki możemy podać w klasycznej formie lub pokusić się o wyszukaną dekorację!
Wielbicielom słonych, pikantnych i wytrawnych smaków muffinki ukazują swoje drugie oblicze. Babeczki z suszonymi pomidorami, ze szpinakiem, z serem i szynką to tylko niektóre propozycje!
II. Domowe pasztety
Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że domowe pasztety są o niebo smaczniejsze i o wiele zdrowsze niż ich sklepowe odpowiedniki. Istnieje wiele przepisów na smaczne, domowe pasztety, które doskonale smakują zarówno na kanapce, jak również jako samodzielna przekąska. Obok pasztetów mięsnych możemy przygotować także pasztety wegetariańskie np. z soi, fasoli, z soczewicy czy z cukinii.
III. Jajka faszerowane oraz jajka po szkocku
Jajka faszerowane oraz jajka po szkocku to uniwersalna przystawka. Sprawdzają się jako przekąska na różnego typu spotkaniach, imprezach i przyjęciach. Jednak nie da się ukryć, że swoje 5 minut mają podczas Świąt Wielkanocnych. Farsz, który wybierzemy do jajek zależy od naszych preferencji oraz od wyobraźni kulinarnej. Popularne nadzienia składają się z pieczarek, łososia, awokado lub szynki.
IV. Dziczyzna
Dziczyzna to bardzo smaczne mięso, które daje wiele możliwości. Dania z dziczyzny zazwyczaj przygotowujemy na wyjątkowe okazje. Odpowiednia marynata i dobrze dobrane dodatki to klucz do sukcesu. Gulasz z dzika, pieczeń z sarny lub faszerowana przepiórka na pewno zasmakują miłośnikom mięsnych potraw.
Wirtuale dodają moderatorki, zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli Twój przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na Twoim koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, to o dodanie przepisu do kategorii promowanej trzeba upomnieć się pisząc do misia5 lub zbysiowa.
Kategoria promowana obowiązuje od 1 do 31 marca.
gosia56
gosiapiotrek23
Konczi
Renata9