Sposób przygotowania:
Kawowo-kajmakowe-kremowe ciacho
Z podanych składników na kruche ciasto zagnieść gładką kulę. podzielić na 3 części. Odstawić do zamrażalnika na ok. 30 min. Każdą część zetrzeć na tarce osobno na blachę i upiec (ok. 20 min w temp 180 C) w piekarniku, by powstały 3 upieczone "spody ciasta". Przygotować KREM KAWOWY: do garnka wlać 1,5 szklanki mleka, dodać cukier, kawę i zagotować. Do pozostałej części mleka dodać żółtka, mąki i dokładnie wymieszać. Wlać do gotującego się mleka w garnku i gotować jak budyń. Masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Dodawać powoli wystudzony budyń, cały czas ucierając. Dodać 2-3 łyżki cukru pudru. Powstały krem wyłożyć na jeden z wcześniej przygotowanych spodów i przykryć drugim spodem. Następnie wyłożyć masę kajmakową z puszki. Przygotować BITĄ ŚMIETANĘ: 1l śmietany ubić na sztywną pianę. [wcześniej: 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/5 szklanki wody]. Gdy żelatyna zacznie tężeć dodać do śmietany i zmiksować. Powstałą masę śmietanową wyłożyć na masę kajmakową i przykryć trzecim spodem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać po wierzchu. Całość schłodzić w lodówce. Kroić najlepiej po upływie 24h. Smacznego