SUPERPRZEPIS

Kawusie

  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
 Kawusie Więcej zdjęć (3)

Czekoladki o smaku kawowym i wyglądzie przypominającym kawowe ziarenka.

Składniki:

Kawusie

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kawusie
Zagrzewamy masło z mlekiem w rondelku do momentu zagotowania. Zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao,pokruszoną czekoladę, kawę, orzechy - mieszamy. Następnie dodajemy cukier puder - jeszcze raz mieszamy masę dokładnie.Odstawiamy aż masa zastygnie. Formujemy owalne ziarenka, łyżeczką robimy ślad na każdym "ziarenku". Możemy kawusie ułożyćw białym kartoniku(po serku) , owinąć folią i podarować miłośnikowi kawowych smakołyków.
 Kawusie
Odstawiamy ciepłą masę do zastygnięcia, po czym formujemy czekoladki.
 Kawusie
Kawusie pakujemy do kartonika i zawijamy folią, związujemy rafią na cukiereczka.

Tagi:

kawa czekolada