Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kebab egipski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pikantna potrawa polecam młodym .

Kebab egipski

Składniki:

Kebab egipski

 

Sposób przygotowania:

Kebab egipski
Mięso wymieszać dokładnie z jajkiem, roztartym czosnkiem i drobno posiekaną cebulą. Przyprawić do smaku pieprzem , solą i tymiankiem. Z powstałej masy formować wałeczki długości 5 cm, a grubości 2 cm. Na szpikulce nakładać po 3 wałeczki, Każdy wałeczek przegrodzić cebulkami, pieczarkami i kawałkami papryki. Posmarować to oliwą i wstawić do piekarnika. Podawać z pieczywem lub ryżem i z przygotowanym wcześniej sosem jogurtowym. Przygotowanie sosu: Jogurt wymieszać z drobno pokrojonymi papryką, cebulką i szczypiorkiem, dodać do smaku sól, pieprz. Wstawić sos do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem wlać sos do małych miseczek ,aby każdy mógł maczać kebab w swojej porcji sosu.