jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Kebaby 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonałe kebaby, dla dużych i małych

Kebaby 2

Składniki:

Kebaby 2

 

  • 1/2 kg miesa z piersi kurczaka
  • 1/2 kg chudej wieprzowiny
  • 2 bułki kajzerki
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Kebaby 2
Mięso z kurczaka, wieprzowinę, namoczoną i odciśniętą bułkę przepuścić przez maszynkę. Dodać mleko, natke, sos sojowy, roztarty czosnek, sól, pieprz i paprykę do smaku. Wszystkie składniki wyrobić na gładką masę i wilgotnymi dłońmi uformować małe wałeczki. Ułożyć je w wysmarowanej tłuszczem brytfannie, przykryć folią aluminiową. Wstawić na 30 minut do średnio nagrzanego piekarnika.