Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Keftedes (greckie kulki mięsne)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Typowe greckie danie

Keftedes (greckie kulki mięsne)

Składniki:

Keftedes (greckie kulki mięsne)

 

Sposób przygotowania:

Keftedes (greckie kulki mięsne)
Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, wymieszać z mięsem, drobno posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem i przyprawami. Całość dobrze wymieszać. Powstałą masę włożyć do lodówki na 2 godz. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w mące i smażyć na głębokim, silnie rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po usmażeniu, z dodatkiem różnych sosów.