aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Keks

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszny keks z bakaliami...

Keks Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Keks

 

  • 200 g masła,
  • 1 szklanka mąki,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego,
  • 200 g bakalii

Sposób przygotowania:

Keks
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy cukrem i dodajemy pojedynczo żółtka. Następnie dodajemy przesiana mąkę z proszkiem i olejek waniliowy. Pianę z białek ubijamy na sztywno. Dodajemy ją do ciasta, mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy bakalie. Ciasto przelewamy do keksówki i pieczemy w piekarniku na 180 stopni przez ok. 45 min.
Keks
mieszamy rozne bakalie ze soba w misce..
Keks
ucieramy maslo z cukrem i pojedynczo dodajemy zoltka
Keks
dodajemy piene z bialek i bakalie, mieszamy
Keks
przelewamy ciasto do keksowki wylozonej papierem