Sposób przygotowania:
Keks
Herbatę włożyć do szklanki, zalać 0,5 szkl wrzącej wody, przykryć spodkiem do zaparzenia się herbaty.
Wszystkie suszone owoce, drobno posiekać, włożyć do miski,
dodać 20 dag cukru.
Ostudzoną gorzką herbatą, zalać owoce, odstawić na całą noc.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do owoców, razem z jajkiem, dokładnie wymieszać i wylać do wysmarowanej tłuszczem formy.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 50 minut.
Wszystkie suszone owoce, drobno posiekać, włożyć do miski,
dodać 20 dag cukru.
Ostudzoną gorzką herbatą, zalać owoce, odstawić na całą noc.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do owoców, razem z jajkiem, dokładnie wymieszać i wylać do wysmarowanej tłuszczem formy.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 50 minut.