Sposób przygotowania:
Keks makowy 4
Rozpuścić margarynę i pozostawić do ostygnięcia. Mąkę przesiać z makiem oraz proszkiem do pieczenia. Jaja utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Przy zmniejszonych obrotach miksera dodawać stopniowo mąkę z makiem. Następnie dodać roztopioną margarynę i aromat. Bakalie wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do reszty ciasta, wymieszać łyżką. Ciasto przelać do większej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik. Ciasto piec przez ok 50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto.
![Keks makowy 4 Keks makowy 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/keks-makowy-4-207750.jpg)
![Keks makowy 4 Keks makowy 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/keks-makowy-4-207751.jpg)
![Keks makowy 4 Keks makowy 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/keks-makowy-4-207752.jpg)
![Keks makowy 4 Keks makowy 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/keks-makowy-4-207753.jpg)
Netka