Sposób przygotowania:
Keks pieczarkowy
Żółtka oddzielamy od białek. Ścieramy je z masłem. Wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko ze sobą mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie łączymy z ciastem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę kroimy w małe kawałeczki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy i siekamy na drobno. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy. Cebulę i pieczarki podsmażamy na oleju. Gdy to ostudzimy łączymy z ciastem i dodajemy ser, paprykę i szynkę. Na końcu posyp natką pietruszki i przypraw solą i pieprzem. Masę przekładamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ba 50 minut.