Sposób przygotowania:
Keksowe muffinki
Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Morele,śliwki i kostkę pokroić w mniejszą kostkę, przełożyć do miski, dodać skórkę pomarańczową, odstawić na bok. Do miski przesiać mąkę z proszkiem i soda, odstawić na bok. Żółtka oddzielić do białek. Do dużej miski przełożyć margarynę i utrzeć ją z cukrem na puszysty krem. Następnie dodawać po jednym żółtku , za każdym razem po każdym miksować około 1minuty. Następnie dodać śmietanę i w trzech partiach mąkę i wymieszać do połączenia składników. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie delikatnie wmieszać ją w ciasto. Następnie dodać bakalie, delikatnie wymieszać. Przełożyć do foremek silikonowych do muffinek do 2/3 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st około 30 minut do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i delikatnie ostudzić, następnie wyjąć na kratkę i ostudzić zupełnie. Lukier: Do miski wlać wodę, sok z cytryny i stopniowo dodawać cukier puder mieszać aż będzie gęsty i nie będzie grudek. Polukrować zimne muffinki i udekorować bakaliami. Smacznego! Z podanego przepisu wyszło mi 14 babeczek.
Babeczka35
monikaT83