Sposób przygotowania:
Ketchup domowy z ziołami
Pomidory opłukać i pokroić drobniej, włożyć do garnka z grubym dnem i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Cebulę czerwona i zwykłą obrać i opłukać ,pokroić w ćwiartki i rozdrobnić malakserem. Gotować w garnku z grubym dnem mieszając od czasu do czasu do miękkości.
Rozgotowane pomidory przetrzeć przez sitko i wymieszać z ugotowaną i zmiksowaną cebulą. Dodać zioła i przyprawy wymieszać i zagotować.
Gorące nalewać do słoików i pasteryzować, odwrócić do góry dnem.
Ostudzone wynieść do piwnicy.
Rozgotowane pomidory przetrzeć przez sitko i wymieszać z ugotowaną i zmiksowaną cebulą. Dodać zioła i przyprawy wymieszać i zagotować.
Gorące nalewać do słoików i pasteryzować, odwrócić do góry dnem.
Ostudzone wynieść do piwnicy.