Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy a'la ketchup
W sporym garnku zagotować 2 litry wody - dodać koncentrat pomidorowy, sól i cukier - mieszać, aż wszystkie dodatki rozpuszczą się.
Dołożyć ziele angielskie, liście laurowe, pieprz ziarnisty, suszoną cebulę w granulkach, suszony czosnek, zioła prowansalskie. Gotować ok. 60 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Kiedy sos troszkę odparuje, przecedzić go i doprawić cukrem, solą i mielonym pieprzem.
Gotować jeszcze ok. 30 minut, a na koniec zagęścić zawiesiną z wody i skrobi ziemniaczanej.
Zagotować i dobrze wymieszać.
Przelać do słoiczków i za pasteryzować 30 minut.
Dołożyć ziele angielskie, liście laurowe, pieprz ziarnisty, suszoną cebulę w granulkach, suszony czosnek, zioła prowansalskie. Gotować ok. 60 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Kiedy sos troszkę odparuje, przecedzić go i doprawić cukrem, solą i mielonym pieprzem.
Gotować jeszcze ok. 30 minut, a na koniec zagęścić zawiesiną z wody i skrobi ziemniaczanej.
Zagotować i dobrze wymieszać.
Przelać do słoiczków i za pasteryzować 30 minut.
Wielkopolska Hodowla Kotów Perskich