Sposób przygotowania:
Ketchup - pasta Kazika
Pomidory sparz, obierz pozbaw nasion, marchew obierz zetrzyj na grubej tarce i oba składniki gotuj do miękkości marchewki. Paprykę po oczyszczeniu pokrój dodaj lekko pokrojoną cebulę całość zmiksuj dodaj do pomidorów i marchwi, dodaj susz grzybowy(jeśli użyjesz sos sojowy to dodasz na końcu, na 5 minut przed zakończeniem procesu) postaw na płytce dystansowej dodaj jabłko i gruszkę, odparuj całość do połowy pierwotnej wysokości w naczyniu. Dodaj pokrojony czosnek wszystkie pozostałe składniki zmiksuj i gotuj jeszcze ok 5 minut. Pozostaw do całkowitego wystudzenia. Dokonaj próby smaku. Jeśli trzeba dodaj większą ilość przypraw. Wkładaj w słoiczki, pasteryzuj 10 minut.Tu ważna uwaga: wystudzona pasta, robiona próba tzw „zimnego spodka”, tuż po ugotowaniu ma zupełnie (!) inny smak, dlatego zalecam „odstanie” i samoistne wystudzenie, spróbowanie i ewentualne doprawienie.
msewka
Mirka227
A.B.
Natala1210
Kazik45
"Dziękuję za już, proszę o dalsze ..." ;)
Sarenka
Kazik45
Mnie do takich rzeczy nawet ciężko zniechęcić. Czasem coś robię, po to by sprawdzić sam siebie i swoje umiejętności. Nie mówię "nie potrafię, nie umiem" dopóki nie spróbuję przynajmniej 3-4 razy.