Sposób przygotowania:
Ketchupowe schabowe
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Do głębokiego talerza wbić jajko, 4 łyżki ketchupu, dodać pozostałe składniki na ciasto i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Ciasto ma być gęste, gdyby było za mocno gęste dodać jeszcze ketchupu i ponownie wymieszać ciasto. Kotlety obtoczyć w mące a następnie oblepić ciastem i tak zostawić na 30 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej, ułożyć kotlety a resztę ciasta rozłożyć na kotletach. Smażyć na średnim ogniu kilka minut a potem delikatnie obrócić aby ciasto się nie rozlało i smażyć dalej kilka minut. Podawać np. z ziemniakami i surówką.
edytaha
zewa
Edytko faktycznie fajne i smaczne wyszło. Schabik był bardzo soczysty :)