joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Kiełbasa w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Idealne danie na śniadanie wielkanocne :)

Kiełbasa w cieście francuskim

Składniki:

Kiełbasa w cieście francuskim

 

  • 1 kg cienkich białych kiełbasek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 jajka
  • pól szklanki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa w cieście francuskim
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, mieszamy z majonezem i jogurtem. sos doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i owijamy nim kiełbaski. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Ciasto nacinamy co 2 cm. Smarujemy rozkłóconymi jajkami. Możemy posypać kminkiem. Pieczemy przez 30 min w temp 200 st. C. Podajemy z sosem. Smacznego :)