Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kiełbasiany przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jabłka umyć (nie obierać), osuszyć i pokroić w grube plastry usuwając gniazda

Kiełbasiany przekładaniec

Składniki:

Kiełbasiany przekładaniec

 

  • 10 małych kiełbasek (np. śląskich)
  • 3 kwaśne jabłka
  • 2 pomidory
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 szkl oleju
  • drewniane szpadki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Kiełbasiany przekładaniec
Jabłka umyć (nie obierać), osuszyć i pokroić w grube plastry usuwając gniazda nasienne. Kiełbaski rozkroić wzdłuż. pomidry umyć, podzielić na ćwiartki lub jeśli są duże na ósemki.. Każdą kiełbaskę nafaszerować kilkoma plastrami jabłka. Na szpadki nadziewać faszerowane kiełbaski, cząstki pomidora oraz jabłka. Wymieszać olej z oregano, posmarować szaszłyki. Ułożyć na przykrytej folią aluminową blaszce. Piec w piekarniku ok 20-30 minut.