alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Kiełbaska śląska z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiełbaska śląska z fasolką

Kiełbaska śląska z fasolką

Składniki:

Kiełbaska śląska z fasolką

 

  • 50 dag kiełbasy śląskiej
  • 2 łyżki bazylii
  • 2 łyżki masła
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 7 dużych cebul
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kiełbaska śląska z fasolką
Obrać kiełbaskę, pokroić w kostkę, usmażyć na maśle. Obrać cebule, pokroić w plastry, poddusić. Ananasy pokroić w kostkę. Dodać do kiełbaski, Zalać nektarem z puszki. Odsączyć fasolkę. Wsypać. Wymieszać z koncentratem. Zalać bulionem. Gotować 10 minut. Przyprawić.