Sposób przygotowania:
Kiełbaski zapiekane z serem i boczkiem
Kiełbasę naciąć wzdłuż i w nacięcie włożyć zwinięte plasterki sera . Każdą kiełbaskę owinąć plastrem boczku . Spiąć wykałaczkami tak by się nie rozchyliło .
Piekarnik rozgrzać do 200 * .Kiełbaski ułożyć w naczyniu do zapiekania posmarowanym olejem .Zapiekać przez ok.20 minut aż boczek się zrumieni a ser stopi .
Podawać w naczyniu w którym się zapiekało na gorąco z pieczywem , musztardą i ketchupem .
Pasuje do tego zimne piwo.
Piekarnik rozgrzać do 200 * .Kiełbaski ułożyć w naczyniu do zapiekania posmarowanym olejem .Zapiekać przez ok.20 minut aż boczek się zrumieni a ser stopi .
Podawać w naczyniu w którym się zapiekało na gorąco z pieczywem , musztardą i ketchupem .
Pasuje do tego zimne piwo.