alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Kiełbaski zapiekane z serem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste i smaczne danie na imprezę

Kiełbaski zapiekane z serem i boczkiem

Składniki:

Kiełbaski zapiekane z serem i boczkiem

 

  • 10 kiełbasek śląskich lub innych długości ok.10 cm
  • 10 plasterków wędzonego boczku
  • 10 cienkich plasterków sera żółtego
  • 2 łyżki oleju
  • musztarda
  • ketchup

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski zapiekane z serem i boczkiem
Kiełbasę naciąć wzdłuż i w nacięcie włożyć zwinięte plasterki sera . Każdą kiełbaskę owinąć plastrem boczku . Spiąć wykałaczkami tak by się nie rozchyliło .
Piekarnik rozgrzać do 200 * .Kiełbaski ułożyć w naczyniu do zapiekania posmarowanym olejem .Zapiekać przez ok.20 minut aż boczek się zrumieni a ser stopi .
Podawać w naczyniu w którym się zapiekało na gorąco z pieczywem , musztardą i ketchupem .
Pasuje do tego zimne piwo.

Tagi:

sery ser