Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Kieszonki z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne kieszonki na niedzielny obiad

Kieszonki z fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kieszonki z fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Kieszonki z fetą
Ser feta pokroić w słupki. Płatki kukurydziane wysypać na ściereczkę,zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Filety drobiowe podzielić na 4 płaty. Piersi opłukać, osuszyć.W każdej piersi zrobić nożem nacięcie,aby powstała kieszonka,uważając przy tym, aby nie przeciąć mięsa na wylot. Do środka kieszonek włożyć słupki sera feta,brzegi lekko docisnąć,oprószyć kieszonki solą i pieprzem,obtoczyć w mące. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem,zanurzać w jajku kieszonki,panierować w płatkach kukurydzianych. Kieszonki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Kieszonki z fetą
Panierki i jajko zostało przygotowane do panierowania
Kieszonki z fetą
Kieszonki zostały nadziane serem feta i dobrze dociśniete brzegi
Kieszonki z fetą
Obtoczone kieszonki drobiowe w rozgniecionych płatkach kukurydzianych
Kieszonki z fetą
Podczas smażenia kieszonek na złoty kolor