Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

kieszonki z serem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moje ulubione mięso do obiadu :)

kieszonki z serem i koperkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

kieszonki z serem i koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

kieszonki z serem i koperkiem
piersi dzielimy na pół, a poźniej jeszcze raz przekrawamy wzdłuż, tak że mamy 4 częsci, które lekko rozbijamy. Mięso posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i kucharkiem. Na każdym kawałku mięsa kładziemy kawałek sera zółtego, mniej niż pół łyżeczki masła i sporą ilość siekanego koperku, lekko solimy i składamy mięso na pół. Panierujemy w jajku i bułce, po czym smażymy na rumiany kolor po obu stronach
kieszonki z serem i koperkiem
filet z kurczaka z nadzieniem serowym