elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Kiszona kapusta po wiejsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kiszona kapusta po wiejsku to danie staropolskie...

Kiszona kapusta po wiejsku

Składniki:

Kiszona kapusta po wiejsku

 

  • 1kg wędzonych żeberek wieprzowych,
  • 15dag boczku,
  • 1,5kg kiszonej kapusty,
  • 2 łyżki smalcu.

Sposób przygotowania:

Kiszona kapusta po wiejsku
Żeberka opłukać. Na dno garnka dać trochę smalcu. Układać warstwami kapustę i żeberka. Na wierzchu na kapuście, położyć pokrojony na kawałki boczek. Zalać wodą i gotować na wolnym ogniu przez ok. 3 godziny. W miarę potrzeby dolać wodu, uważając jednak aby potrawa nie była zbyt rzadka.