blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Kiszona kapusta z mieloną wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Kiszona kapusta z mieloną wieprzowiną

Składniki:

Kiszona kapusta z mieloną wieprzowiną

 

  • 300 g ziemniaków
  • 3 cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • 4 łyżki cukru
  • 350 g kiszonej kapusty
  • 1 1/2 I bulionu
  • 500 g kiełbasy
  • 300 g jabłek
  • łyżka jagód jałowca
  • 1/2 pęczka majeranku
  • grubo zmielony pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Kiszona kapusta z mieloną wieprzowiną
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki. Wrzucić na posolony wrzątek, gotować 10 min, odsączyć. Cebule obrać, pokroić w krążki. Jagody jałowca rozgnieść. Smalec rozgrzać w rondlu, dodać cebulę i jagody jałowca, poddusić. Dodać cukier, podgrzewać, aż zacznie się robić karmel. Kapustę grubo pokroić. Ziemniaki i kapustę włożyć do rondla, dolać bulion, gotować przez 10 min na średnim ogniu. Jabłka dokładnie umyć, ze skórką pokroić na cząstki. Kiełbasę pokroić w grube plastry. Jabłka i kiełbasę wrzucić do rondla, gotować przez dalsze 5 min, od czasu do czasu mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.