nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Klasyczna zupa ogórkowa 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealnie kwaśna, w sam raz na chłodne dni dzięki wit. C

Klasyczna zupa ogórkowa 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klasyczna zupa ogórkowa 2

 

Sposób przygotowania:

Klasyczna zupa ogórkowa 2
Włoszczyznę wraz ze skrzydełkami gotujemy tak jak na rosół. Dodajemy ziele oraz listek laurowy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Z gotowego wywaru wyciągamy mięso i warzywa. Ziemniaki dodajemy do gotowego wywaru i nadal gotujemy. Ogórki kiszone trzemy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do gotujących się ziemniaków. Całość gotujemy ok 15 minut na małym ogniu. Na koniec dodajemy startą marchewkę na dużych oczkach i doprawiamy do smaku. Skrzydełka można obrać i dodać do zupy. Na talerzu dodajemy śmietanę.
Klasyczna zupa ogórkowa 2
Włoszczyznę wraz z mięsem gotujemy tak jak na rosół
Klasyczna zupa ogórkowa 2
Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę
Klasyczna zupa ogórkowa 2
Ogórki kiszone trzemy na tarce na dużych oczkach
Klasyczna zupa ogórkowa 2
Dodajemy startą marchewkę - będzie bardziej kolorowo :)

Tagi:

ogórki