Sposób przygotowania:
Klops pieczony w folii aluminiowej
Mięso umyć, usunąć kości, zemleć razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką.
Koper umyć i drobno posiekać.
Do zmielonej masy dodać jaja, posiekany koperek i posolić.
Starannie wymieszać.
Folię aluminiową posmarować masłem i posypać tartą bułką.
Z masy uformować wałek, zawinąć w folię, ułożyć na brytfannie i upiec w piekarniku.
Po upieczeniu wyjąć i porcjować.
Koper umyć i drobno posiekać.
Do zmielonej masy dodać jaja, posiekany koperek i posolić.
Starannie wymieszać.
Folię aluminiową posmarować masłem i posypać tartą bułką.
Z masy uformować wałek, zawinąć w folię, ułożyć na brytfannie i upiec w piekarniku.
Po upieczeniu wyjąć i porcjować.