marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Klops z grzybami i kaparami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Mięso zmielić lub kupić zmielone,cebulę umyć,obrać,pokroić,grzyby namoczyć lub sparzyć i pokroić.Dać do środka mięsa nadzienie,zakryć.Piec.

Klops z grzybami i kaparami.

Składniki:

Klops z grzybami i kaparami.

 

 

Sposób przygotowania:

Klops z grzybami i kaparami.
Mięso opłukać w bieżącej wodzie,osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z obraną, umytą i pokrojoną w piórka cebulą. Dać jajko,doprawić ziołami,solą i pieprzem. nadziewać środek mięsa namoczonymi i posiekanymi grzybami oraz kaparami. Zakryć nadzienie resztą mięsa, rozgrzać olej w brytfannie i położyć na skwierczącym oleju klops, przedtem wysuwając brytfannę do połowy z piekarnika, po czym zakryć przykrywką naczynie z daniem. Piec ok.godziny,międzyczasie obracając klops na drugą stronę przy pomocy obu łopatek kuchennych. Po upieczeniu wyjąć brytfannę z mięsem, przenieść klops na duży półmisek i podawać z mini pyzami lub kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.