MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Klops z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny keks mięsny z dodatkami na zimno jak i na gorąco, jako danie na obiad lub po prostu do kanapki.

Klops z oliwkami

Składniki:

Klops z oliwkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klops z oliwkami
Do miski wkładamy zmielone mięso i dodajemy cebulę posiekaną w kostkę i zmiażdżone ząbki czosnku,wszystko mieszamy razem . Suszone pomidory kroimy w kostkę a oliwki w plasterki i dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy pozostałe składniki a więc sól, pieprz , jajko i kasza manna. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Przełożyć masę do formy do zapiekania i przykryć folią aluminiową.piec przez 40 minut w 180 stopniach .Po 40 minutach pozbyć się folii i piec keks mięsny jeszcze przez 15 minut.Kroić gdy będzie zimny.