beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Klopsiki egzotyczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Klopsiki egzotyczne

Składniki:

Klopsiki egzotyczne

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki egzotyczne
Cebulę obrać i  posiekać, namoczyć bułkę w  zimnej wodzie. Mięso mielone, odciśniętą bułkę, cebulę i  jajka wymieszać z  solą, majerankiem i  pieprzem do smaku. Z tak gotowej masy uformować małe gałki i  obsmażyć je z  każdej strony na oleju. Na małym ogniu smażyć dalej przez kilkanaście minut. Ogórek umyć i  zetrzeć na tarce z  dużymi oczkami. Czosnek obrać i  zetrzeć. Twaróg zmieszać ze śmietaną, dodać ogórek i  czosnek, następnie przyprawić. Do sosu włożyć klopsiki, dodać oliwki i  ziele angielskie. Podawać z  gotowanymi ziemniakami i  surówką.