Sposób przygotowania:
Klopsiki na zakąskę imprezową
Bułkę zwykłą pszenną namaczam w mleku a gdy nasiąknie odciskam mleko. Mięso mielone mieszam z jajkiem i bułką. doprawiam solą i pieprzem. Ręką wyrabiam malutkie klopsiki. Można obtoczyć w bułce tartej, jednak ja pominęłam ten krok. Wszystkie klopsiki podsmażam na rozgrzanym oleju aż się ładnie zarumienią. W tym czasie robię zalewę. gotuję wodę z octem, łyżeczką soli, cukrem i listkiem laurowym. Cebulę kroję w pół talarki i dorzucam do zalewy. Klopsiki wrzucam delikatnie do gorącej zalewy. Studzę a gdy już porządnie ostygną przykrywam talerzykiem i wkładam do lodówki. Najlepiej podawać po 24h stania w lodówce. Klopsiki odcedzam, nadziewam na wykałaczki i podaję w miseczce.