Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Klopsiki rybne z sosem salsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

danie smaczne i nie drogie, można użyć świeżej ryby

Klopsiki rybne z sosem salsa

Składniki:

Klopsiki rybne z sosem salsa

 

  • 80 dag fileta z mintaja bez ości może być też inna ryba morska ja robiłam z dorsza
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • 2 cebule
  • 2 jaja
  • 2 łyżki masła
  • pęczek natki lub koperku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • olej do smażenia
  • gotowy sos salsa

Sposób przygotowania:

Klopsiki rybne z sosem salsa
Zieleninę posiekać. Umyte ryby zemleć razem z cebulą. Następnie połączyć razem rybę i masło. Dodać jaja, bułkę i 3/4 zieleniny doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić i uformować niewielkie klopsiki. Można zapiekać w naczyniu żaroodpornym ja jednak wolę na patelni je obsmażyć. Po usmażeniu kładziemy je na talerzu i podajemy z gotowym sosem salsa.