Klopsiki stanu Tabasco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Zioła i szczypiorek opłukać pod zimną wodą, osuszyć i drobno posiekać. Papryczkę

Klopsiki stanu Tabasco

Składniki:

Klopsiki stanu Tabasco

 

  • 60 dag mięsa mielonego
  • po 4 gałązki natki pietruszki, oregano i bazylii
  • 1 papryczka chili
  • sos tabasco
  • olej
  • 1 marynowana zielona papryka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 jajko
  • 6 łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Klopsiki stanu Tabasco
Zioła i szczypiorek opłukać pod zimną wodą, osuszyć i drobno posiekać. Papryczkę umyć, usunąć pestki i również drobno pokroić. Do zmielonego mięsa dodać połowę szczypiorku, pozostałe zioła i pokrojoną papryczkę. Dodać 4 łyżki bułki tartej, 2-3 łyżki zimnej wody, sól, pieprz i sos tabasco oraz jajko. Wyrobić na gładką masę. Uformować niewielkie kulki, obtoczyć je w bułce tartej. na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim mięsne kulki na złotobrązowy kolor. Podawać z marynowaną papryką.