Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Klopsiki Tatiany

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis dla smakoszy wołowiny idealne na obiad i nie tylko

Klopsiki Tatiany

Składniki:

Klopsiki Tatiany

 

  • 900 g mielonej wołowiny
  • 1 mała cebula drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii lub oregano
  • 2 jajka
  • 50 g bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • lód i zimna woda
  • oliwa lub masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Klopsiki Tatiany
Wymieszaj składniki, potem dodaj dwie kostki lodu. mieszaj, aż wszystko będzie bardzo zimne. Nie wyjmuj kostek lodu. Zacznij formować klopsiki z mięsa, małe lub większe, według uznania, a potem smaż na złotobrązowo. Dzięki kostkom lodu będę przyjemnie wilgotne, a cebula doda im fantastycznego smaku.