justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Klopsiki w sosie jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

polecam osobom które dbają o linię

Klopsiki w sosie jogurtowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsiki w sosie jogurtowym

 

 

 

  • SOS: 2 łyżki mąki, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 szklanki mleka, koperek

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie jogurtowym
Mięso wyrabiamy z jajkiem, solą, bułką tarą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki. Każdy obtaczamy w mące i gotujemy 20 minut w lekko osolonej wodzie. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Od pulpetów odlewamy połowę wody. Dodajemy sos i gotujemy jeszcze około 2-3 minuty.
Klopsiki w sosie jogurtowym
Etap 1 Gotujemy
Klopsiki w sosie jogurtowym
Etap 2