AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

klopsiki w sosie koperkowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo lubię koperek i najchętniej jadłabym go ze wszystkim

klopsiki w sosie koperkowym

Składniki:

klopsiki w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

klopsiki w sosie koperkowym
Do zmielonego mięsa dodajemy jajko i 3 łyżki bułki tartej,cebulkę siekamy,rozgrzewamy na patelni troszkę masła i wrzucamy posiekaną cebulę,gdy cebulka się zeszkli to dodajemy ją do mięsa,wyrabiamy na jednolitą masę przyprawiając solą i pieprzem.gdy masa mięsna jest już gotowa to należy uformować niewielkie klopsiki i wstawić je na kwadrans do lodówki.W tym czasie w garnuszku gotujemy dwie szklanki wody,rozpuszczając w nich kostkę rosołową,dodajemy do wywaru posiekany koperek,gdy wywar się gotuje zmniejszamy ogień i wrzucamy klopsiki.Gdy klopsiki się gotują ,śmietanę rozbijamy z mąką i powoli cały czas mieszając dodajemy do wywaru.Gotujemy aż klopsy zaczną wypływać i sos zgęstnieje.