iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Klopsiki w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Danie smaczne i leciutkie idealne na poświąteczne obżarstwo.

Klopsiki w sosie koperkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsiki w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie koperkowym
Ziemniaki dokładnie utłuc i wymieszać z mięsem mielonym, dodać bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz jajko, dosypać tymianek i sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wszystko wymieszać i z masy mięsnej uformować malutkie kuleczki które obtoczyć w mące. W płaskim, a szerokim garnku zagotować około 1 szklanki wody z dodatkiem jarzynki i do gotującej się ostrożnie włożyć klopsiki, przykryć i na malutkim palniku gotować kilka minut, aby klopsiki się ugotowały, następnie dolać śmietankę i na sam koniec dosypać 1/2 pęczka posiekanego koperku. Podawać gorące z dodatkiem ryżu.
Klopsiki w sosie koperkowym
Z mięsnej masy uformować malutkie kuleczki
Klopsiki w sosie koperkowym
Na samym końcu do garnka dodać posiekany koperek