Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie koperkowym
Tosty trzemy na tarce. Siekamy cebulkę i sardele. Mięsko zagniatamy dokładnie z tostami, jajkiem, cebulą i sardelami. Doprawiamy je. Gotujemy klopsiki w lekko osolonej wodzie około 15 minut. Dynię osączamy, ogórka przekrajamy na połowę (wzdłuż) i usuwamy z niego pestki. Teraz kroimy ogórka w cieniutkie plasterki. Rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy mąkę i zasmażamy. Zasmażkę rozprowadzamy mlekiem i doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Wkładamy ogórki i gotujemy około 5 minut na malutkim ogniu. Dodajemy dynię i znów doprowadzamy do wrzenia. wrzucamy posiekany drobniutko koperek. Doprawiamy i gotujemy 3 minuty. Klopsiki podajemy z ziemniakami i polane sosem koperkowym.
Smacznego.
Smacznego.