Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie pieczarkowym 2
Mięso wkładamy do miski, dodajemy jajko przyprawy, posiekany drobno czosnek i wyrabiamy. Na patelni podsmażany pokrojoną w kostkę 1 cebulę i dokładamy ją do mięsa. Namaczamy w wodzie suchą bułkę (w całości) odciskamy i dodajemy do mięsa. Całość wyrabiamy - jeśli mięso będzie zbyt "mokre" możemy dosypać odrobinę bułki tartej. Z tak przygotowanego mięsa robimy małe kuleczki i odtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na patelni. Po upieczeniu klopsików wykładamy je na talerz. W tym czasie przygotowujemy sos pieczarkowy. Na patelni podpiekamy pokrojone pieczarki i cebulę. Zalewamy niewielką ilością wody i dusimy przez 5 minut. Doprawiamy do smaku - możemy dodać także posiekaną marchewkę dla bogatszego smaku. Pod koniec duszenia układamy na wierzchu klopsiki i dusimy pod przykryciem koleje 5 minut. Podajemy z makaronem lub ziemniaczkami.