Sposób przygotowania:
Klopsiki z kapustą pekińską
Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy przyprawy. Kapustę pekińską mielimy na drobno w rozdrabniaczu i przekładamy do mięsa. Do mielonego dodajemy także dwa jajka, pół szklanki kaszki manny oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. SOS: Wodę zagotowujemy z koncentratem pomidorowym, kostką rosołową i przyprawą Kucharek. Następnie do gotującego się sosu wlewamy śmietankę wymieszaną z jedną łyżką mąki. Doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy klopsiki i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 15-20 minut. (od czasu do czasu mieszamy). Klopsiki z sosem wykładamy na półmisek.