Sposób przygotowania:
Klopsiki z mozarellą
Mięso wymieszać z jajkiem, startą cebulą, bułką tartą, bazylią, doprawić solą, pieprzem i oregano, dokładnie wyrobić. Nabierać ręką nieduże porcje mięsa, w każdą wkładać jedną kuleczkę sera i dokładnie zlepić. Obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym oleju, przekładać na talerz. Na patelnię z resztką tłuszczu dorzucić posiekaną w drobną kostkę cebulkę i posiekany czosnek, podsmażyć aż się zrumienią, dodać koncentrat, rozmieszać. Wlać brandy i bardzo ostrożnie! podpalić. Kiedy płomień zgaśnie tzn. alkohol się wypali dołożyć pomidory z puszki i dolać nieco wody. Dusić pod przykryciem 15-30 min. Następnie dołożyć klopsiki i dusić jeszcze 30 min.. Podawać z ryżem.
jovi