Sposób przygotowania:
Klopsiki z pęczaku i wątróbki drobiowej
Kaszę wypłukać i osączyć na sicie. Przełożyć do rondla. Zalać rosołem. Gotować przez ok 12 min. Ostudzić. Zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni. Dodać cebulę i oczyszczoną wątróbkę. Smażyć do zeszklenia cebuli. Ostudzić. Wątróbkę drobno posiekać lub zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajka. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Podprawić majerankiem, solą i pieprzem. (Gdyby masa okazała się zbyt rzadka dodać tartej bułki). Z masy formować klopsiki. Panierować w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podawać z sezonową surówką.
elutka
Bahus
Jasne ...czemu nie...naprawdę smakowite :D